Șefa comisiei care anchetează activitatea OMS: Este un miracol că pandemia nu s-a transformat în ceva ca în 1918

  • 10 Iulie 2020 11:15
Șefa comisiei care anchetează activitatea OMS: Este un miracol că pandemia nu s-a transformat în ceva ca în 1918

Organizația Mondială a Sănătății a stabilit comisia independentă care va evalua modul în care a gestionat pandemia de nou coronavirus.

Demararea unei anchete în acest sens a fost votată în unanimitate de către toate cele 194 de țări care fac parte din OMS. Comisia va fi condusă de fostul premier al Noii Zeelande și de fostul președinte al Liberiei. Ambele au intensificat relația dintre țările lor și China cât timp au fost în funcție.

Rezultatele analizei ar urma să fie publicate în noiembrie.

Șeful OMS a spus că evaluarea modului în care a gestionat pandemia nu are legătură cu Statele Unite, care au acuzat organizația că a mușamalizat multe informații în beneficiul regimului comunist din China.

Tedros Ghebreyesus, șeful OMS: "Este timpul pentru reflecție, să ne uităm la lumea în care trăim și să găsim moduri prin care întărim colaborarea, în timp ce lucrăm împreună să salvăm vieți și să aducem pandemia sub control".

Helen Clark, șefa comisiei de anchetă: "Este a șasea oară în 17 ani când OMS declară o urgență internațională de sănătate publică. Ce ne spune asta? Că o dată la trei ani avem aceste boli care se transferă de la animale la oameni și care ne iau prin surprindere.

Miracolul este că nu s-a transformat în ceva ca în 1918. Acesta este miracolul. Nu ne putem aștepta ca miracolul să se repete".

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău