Șef de la „Spații Verzi”, trimis în judecată, pentru că un copac a ucis o femeie

  • 22 Octombrie 2016 10:29
Șef de la „Spații Verzi”, trimis în judecată, pentru că un copac a ucis o femeie

Procuratura Chișinău a expediat în judecată dosarul șefului sectorului Buiucani al întreprinderii municipale „Spații Verzi”, învinuit că, prin inacțiune, a contribuit la moartea unei femei. Aceasta a fost strivită de unui copac de aproape două tone, pe strada Vasile Lupu din Capitală.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii, cauza penală a fost pornită în luna iunie a acestui an, după ce procurorii au reținut în acțiunile factorilor de decizie ai Asociației de gospodărire a spațiilor verzi „îndeplinirea necorespunzătoare a obligațiunilor de serviciu”.

Procurorii susțin că, deși au fost sesizați începând din 2008, funcționarii publici nu au reacționat la sesizările repetate ale cetățenilor și nu au verificat arborii care cresc în sectorul Buiucani.

Ca urmare, pe lângă femeia decedată, încă două persoane au fost rănite de copacii prăbușiți. Alți locuitori ai orașului au suportat, de asemenea, daune în proporții mari – mașini sau alte bunuri deteriorate de copacii rupți.

Șeful de la „Spații Verzi” are interdicție de a părăsi țara, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 6 ani de închisoare, cu privare de dreptul de a ocupa anumite funcții pe un termen de până la 10 ani.

Procuratura mai informează că urmărirea penală continuă, cu scopul de a-i identifica pe toți responsabilii de gestionarea spațiilor verzi din Capitală care, prin neîndeplinirea funcțiilor de serviciu, ar pune în pericol securitatea locuitorilor Chișinăului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:9,26 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău