Seetroen: Ochelarii care te scapă de răul de mișcare în mașină (VIDEO)

  • 30 Iulie 2018 16:15
Seetroen: Ochelarii care te scapă de răul de mișcare în mașină (VIDEO)

Producătorul francez Citroen a lansat o pereche de ochelari prin care dorește să îmbunătățească experiența de călătorie în special pentru pasageri. Aceștia se numesc „Seetroen” și sunt special realizați pentru a preveni și „trata” senzația de rău de mișcare asociată călătoriilor atunci când faci altceva decât să te uiți pe geam. Într-o lume în care smartphone-ul sau tableta este un bun partener de călătorie, probabil că așa ceva este cu adevărat necesar.

Ochelarii Seetroen nu sunt tocmai o pereche de ochelari obișnuiți. Aceștia nu au lentile, de exemplu, iar pe lângă cele două orificii, aceasta beneficiază și de alte două orificii laterale. În jurul acestor „lentile” au fost atașate tuburi circulare cu lichid albastru umplute pe jumătate. Acestea funcționează asemeni unui boloboc și pot reda vizual către pasager senzația de mișcare. Cercurile din partea din față redau mișcarea pe orizontală, în timp ce cercurile de pe laterale redau mișcarea verticală.

Întrucât răul de mișcare apare atunci când persoana în cauză nu are un raport vizual pentru mișcările vehiculului în care se află, acești ochelari ar trebui să ofere exact ceea ce lipsea pentru a evita senzația neplăcută. Conform Citroen, ochelarii Seetroen au fost testați riguros și au avut efect în 95% dintre cazuri, senzația de rău putând dispărea după numai 10 minute. Citroen recomandă utilizarea pentru persoane de la 10 ani în sus, întrucât atunci se dezvoltă complet urechea internă. 

În ciuda faptului că arată ca o pereche de ochelari pentru copii realizată din plastic, Seetroen nu este un produs ieftin. Citroen cere 100 de euro pentru acești ochelari, aceștia fiind „compatibili” cu orice tip de vehicule, de la autoturisme la autobuze, avioane și trenuri.

Sursa: Go4it

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău