Ședințele de judecată, înregistrate video la Bălți și Soroca

  • 18 Aprilie 2018 09:18
Ședințele de judecată, înregistrate video la Bălți și Soroca

Sistemul de înregistrare video a ședințelor de judecată va fi testat, în premieră, la Curtea de Apel Bălți și Judecătoria Soroca.

Perioada de testare a sistemului va dura patru luni, va urma o lună în care ședințele vor fi înregistrate video a ședințelor pentru ca ulterior va urma o perioadă de trei luni pentru studiu și analiză. „Pentru evitarea unor eventuale, situații de risc, din activitatea pilot de înregistrare video sunt excluse acțiunile procesuale, dosarele sau materialele care, potrivit legislației în vigoare, urmează a fi examinate în ședințe închise sau sunt dispuse spre examinare în ședință închisă la cererea părților. De asemenea, nu se vor înregistra video ședințele de judecată care au loc în cadrul procedurilor fără participarea părților”, au precizat reprezentanții Ministerului Justiției

Echipamentele pentru toate instanțele, inclusiv cele pilot, au fost procurate și instalate cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Programului pentru Justiție Transparentă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău