Ședință solemnă a Senatului USM, dedicată sărbătorii naționale „Ziua Limbii Române”

  • 31 August 2022 19:39
Ședință solemnă a Senatului USM, dedicată sărbătorii naționale „Ziua Limbii Române”

Senatorii Universității de Stat din Moldova s-au întrunit astăzi, 31 august, într-o ședință solemnă dedicată sărbătorii naționale „Ziua Limbii Române”.

La eveniment au participat: rectorul USM, Igor Șarov; ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală; consilierul Președintelui României Klaus Iohannis, Sergiu Nistor; secretarul de Stat al Departamentului pentru realții cu Republica Moldova a Guvernului României (DRRM), Adrian Dupu; Ambasadorul României la Chișinău, E.S. Cristian Leon Țurcanupreședintele Institutului Cultural Român, Liviu Jicman.

În deschiderea ședinței, rectorul Igor Șarov a adresat celor prezenți un mesaj de felicitare cu ocazia sărbătorii naționale „Ziua Limbii Române”, menționând că prezența oaspeților de peste Prut nu fac decât să confirme importanța adevărul istoric al identității noastre naționale. „Sunt onorat să vă avem astăzi alături și vreau să mulțumesc României pentru susținerea acordată constant dezvoltării învățământului în Republica Moldova, în special pentru proiectele derulate la USM.  Sunt sigur că valorile noastre firești vor continua să fie puntea de lansare a proiectelor comune, de a căror beneficii să se bucure studenții noștri”.

Cu un mesaj de felicitare a venit și ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, care a îndemnat comunitatea academică a USM să promoveze și să cultive printre tineri dragostea pentru limba română.

Secretarul de Stat al DRRM, Adrian Dupu a subliniat importanța sărbătorii Zilei limbii române pe ambele maluri ale Prutului, dar și în întreaga lume. „Este de datoria noastră să prețuim și să ducem mai departe această moștenire – limba română” – a menționat Adrian Dupu.

Evenimentul a continuat cu discursul susținut de către consilierul Președintelui României Klaus Iohannis, Sergiu Nistor „Împreună spre Europa civilizației și prosperității, împreună în Europa educației și culturii”, cu motto-ul „Nu vom abandona Republica Moldova” (Klaus Iohannis).

Sergiu Nistor a transmis un mesaj de susținere necondiționată a Republicii Moldova de către România în parcursul de integrare europeană.

În cadrul ședinței solemne a avut loc și prezentarea cărții „Limba română la ea acasă”, coordonată de către academicianul Gheorghe  Duca.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău