Ședința în dosarul Șor a fost amânată. Care este motivul

  • 18 Mai 2020 17:52
Ședința în dosarul Șor a fost amânată. Care este motivul

Ședința de judecată programată la Curtea de Apel Cahul, pentru 18 mai, în dosarul de condamnare a fostului președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, Ilan Șor, a fost amânată.

Avocații lui Șor afirmă că, deși au solicitat instanței cel puțin 50 de zile pentru a studia materialele cauzei, Curtea a decis că următoarea ședință va avea loc pe 22 mai, transmite IPN.

„Este o vădită grabă pentru a adopta o sentință pe acest dosar”, a declarat avocatul Aureliu Colenco. Potrivit lui, este vorba despre o influențare a judecătorilor.

Avocații au mai spus că magistrații Curții de Apel Cahul au cerut azi eliminarea camerelor de luat vederi ale presei din sala de judecată unde s-a examinat dosarul Șor. Aceasta, chiar dacă, recent, instanța a decis că ședințele pe acest dosar să fie publice.

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel, iar inculpatul a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar până la pronunțarea sentinței definitive. În februarie 2018, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul. În iunie 2019, imediat ce PDM a cedat guvernarea, Ilan Șor a dispărut din spațiul public. Organele de drept i-au intentat dosar penal pentru părăsire ilegală a țării. Pe 15 august 2019, Ilan Șor a fost lipsit de imunitate parlamentară.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău