Ședința de judecată în dosarul Ilan Șor a fost amânată

  • 20 August 2018 22:06
Ședința de judecată în dosarul Ilan Șor a fost amânată

Ședința de judecată în dosarul fostului președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, Ilan Șor, primar de Orhei, care urma să aibă loc luni, 20 august, s-a amânat. O nouă ședință la Curtea de Apel Cahul va avea loc vineri, 24 august, ora 11.00.

Solicitat de IPN, Iulian Balan, unul dintre avocații lui Ilan Șor, a declarat că ședința a fost amânată pe motive de sănătate ale clientului său. Astăzi urmau să fie audiați martorii din dosar.

Judecătoria Chișinău, oficiul Buiucani, a emis acum mai bine de un an, pe 21 iunie 2017, hotărârea prin care Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere Sentința a fost atacată în instanța de apel atât de procuror, cât și de avocații inculpatului și de reprezentantul SA Banca de Economii. Șor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar până la pronunțarea sentinței definitive se află sub control judiciar.

Dosarul a ajuns la Curtea Apel Chișinău abia după șase luni, invocându-se traducerea acestuia din română în rusă, iar în februarie a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul. Din data de 13 februarie 2018, când la instanța de apel din Cahul a fost înregistrat dosarul penal în privința lui Ilan Șor, au avut loc trei ședințe, ultima fiind pe 8 august.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău