Ședința de constituire a noului Parlament al R.Moldova ar putea să fie convocată săptămâna aceasta

  • 18 Martie 2019 08:37
Ședința de constituire a noului Parlament al R.Moldova ar putea să fie convocată săptămâna aceasta

Ședința de constituire a noului Parlament, ales în urma alegerilor din 24 februarie, ar putea să fie convocată săptămâna aceasta, potrivit anunțului făcut acum câteva zile de președintele Igor Dodon într-un interviu acordat unei publicații din Rusia.

Precizăm că potrivit Constituției, Parlamentul se întrunește la convocarea Președintelui Republicii Moldova în cel mult 30 de zile de la data alegerilor.

Anterior, Igor Dodon a afirmat că va începe negocierile cu privire la crearea unei alianțe de guvernare doar după ce vor fi constituite fracțiunile parlamentare în noul Legislativ.

Până în prezent, atât  Partidul Democrat, cât și Partidul Socialiștilor au lansat invitații Blocului ACUM la discuții în vederea formării unei majorități parlamentare, însă formațiunea condusă de Maia Sandu și Andrei Năstase au refuzat ofertele, susținând că nu va face alianțe cu partidele oligarhice și anti-europene. Potrivit analiștilor, cel mai probabil, va fi formată o alianță de guvernare dintre PDM și PSRM.

Experții nu exclud faptul că în cazul în care partidele nu vor ajunge la un numitor comun,  ar putea fi anunțate alegeri anticipate și acestea s-ar putea derula odată cu cele locale la începutul verii.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău