Ședința CSP a fost amânată. Rezultatele probei interviului pentru selectarea candidatului la funcția de Procuror General, contestate

  • 26 Februarie 17:59
Ședința CSP a fost amânată. Rezultatele probei interviului pentru selectarea candidatului la funcția de Procuror General, contestate

Ședința de astăzi a Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), care urma să aprobe rezultatele concursului public pentru selectarea candidatului la funcția de Procuror General, a fost amânată pentru miercuri, 28 februarie, după ce Igor Demciucin, care s-a situat pe poziția secundă, a contestat rezultatele probei interviului, transmite Radio Chișinău.

Anunțul a fost făcut de președintele CSP, Dumitru Obadă.

Demciucin cere excluderea fișelor de evaluare a candidaților la funcția de procuror general, completate de ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, și președintele CSP, Dumitru Obadă, dar și evaluarea sa externă.

Tot miercuri, CSP ar urma să examineze și cererea procurorului general interimar, Ion Munteanu, privind publicarea punctajelor acordate de fiecare membru al Comisiei de concurs celor patru candidați.

Amintim că, pe 22 februarie, s-a desfășurat proba interviului în concursul pentru funcția de Procuror General. Procurorul Octavian Iachimovschi a obținut cel mai mare număr de puncte - 8,53. El este șef adjunct interimar al Procuraturii Anticorupție. Octavian Iachimovschi urmează să fie evaluat de Comisia Vetting privind integritatea etică și financiară. În cazul în care va trece această evaluare, candidatul va fi propus președintelui R. Moldova pentru a fi numit în funcția de procuror general.

Actualul procuror general interimar, Ion Munteanu a acumulat 8,16 puncte, procurorul Igor Demciucin - 8,19 puncte, iar juristul Andrei Coca - 4,72.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău