Ședința CSM a fost amânată. Care a fost motivul?

  • 01 Noiembrie 2019 09:40
Ședința CSM a fost amânată. Care a fost motivul?

Ședința Consiliului Superior al Magistraturii, anunțată pentru astăzi, nu a avut loc din lipsă de cvorum. Pe agendă figura numirea unui președinte interimar la Curtea Supremă de Justiție, după ce fostul președinte, Ion Druță, care este anchetat penal pentru îmbogățire ilicită și pentru amestec în înfăptuirea justiției, și-a depus demisia.

Președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, a declarat că opt membri ai Consiliului confirmaseră că vor participa la ședință, dar s-au prezentat numai șase. Anterior, la 17 și la 22 octombrie, CSM de asemenea nu a reușit să se întrunească, din lipsă de cvorum, iar Dorel Musteață, declarase că s-ar fi încercat boicotarea activității CSM.

Amintim că Adunarea Generală a Judecătorilor i-a revocat, la 27 septembrie, pe 6 membri ai CSM, aleși din rândul judecătorilor, decizie nerecunoscută de către aceștia, dar nici de Ministerul Justiției. La 25 octombrie, judecătorii au încercat din nou să se convoace pentru a alege alți membri în cadrul CSM, dar nu au reușit să aibă cvorum, pentru organizarea unei noi Adunări Generale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău