Ședință comună a guvernelor României și Republicii Moldova, la București

  • 22 Noiembrie 2018 08:28
Ședință comună a guvernelor României și Republicii Moldova, la București

La București are loc joi o ședință comună a Guvernelor României și Republicii Moldova condusă de cei doi premieri Viorica Dăncilă și Pavel Filip.

Discuțiile se vor axa pe evaluarea stadiului implementării proiectelor comune și explorarea opțiunilor pentru noi acțiuni de cooperare. În cadrul ședinței, vor fi semnate mai multe acorduri bilaterale, potrivit unui comunicat al executivului de la Chișinău. Printre acestea s-a putea regăsi și cel privind anularea tarifelor de roaming la convorbirile telefonice între cele două țări, după cum a anunțat recent premierul Pavel Filip. El a spus că acesta ar fi pas important și logic ce se încadrează în șirul altor acțiuni care apropie Rep. Moldova de România, precum interconexiunile de gaze naturale și de energie electrică sau cooperarea în domeniul educațional și cel cultural.

Ședința comună a celor două guverne reprezintă o oportunitate pentru impulsionarea agendei bilaterale, în perspectiva viitorului european al Republicii Moldova și avansarea proiectelor bilaterale de cooperare de relevanță strategică, potrivit comunicatului de presă al executivului de la București.

Ședința are loc în contextul pregătirilor pentru preluarea, de către România, a Președinției Consiliului UE, în primul jumătate a anului 2019, fiind un prilej pentru încurajarea eforturilor R. Moldova în direcția avansării parcursului european, se mai arată în comunicat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău