Ședința Comisiei Naționale pentru Recensământul Populației și al Locuințelor 2014

  • 02 Mai 2017 18:18
Ședința Comisiei Naționale pentru Recensământul Populației și al Locuințelor 2014

În cadrul ședinței prezidate de Prim-ministrul Pavel Filip, Comisia Națională pentru Recensământul Populației și al Locuințelor 2014 (RPL) a aprobat rezultatele RPL.

Premierul s-a referit la calitatea și modalitatea ineficientă de efectuare a recensământului, menționând importanța datelor statistice în elaborarea politicilor de către stat. „Greșelile comise anterior impun o pregătire mult mai bună pentru următoarele recensăminte, mai cu seamă că ne aflăm în era digitalizării și avem susținerea partenerilor de dezvoltare”, a spus Pavel Filip.

Rezultatele RPL, desfășurat în perioada 12-25 mai 2014, arată că au fost înregistrate 2 804 801 persoane și, în premieră, a fost efectuat recensământul locuințelor. De asemenea, a fost desfășurată o Anchetă Post Recenzare, care a avut drept scop estimarea gradului de acoperire, dar și calcularea unor indicatori importanți. Conform estimărilor efectuate în baza anchetei, gradul de acoperire pe țară este de 91 la sută.

Actualmente, se află în proces de elaborare o aplicație interactivă de vizualizare a datelor RPL 2014, care va oferi posibilitatea utilizatorilor de a genera tabele proprii, prin selectarea diferitor indicatori pentru persoane, gospodării și locuințe.

Un alt subiect discutat la ședință vizează pregătirea Recensământului Populației și al Locuințelor și a Recensământului General Agricol din 2020. În scopul inițierii activităților de pregătire, Biroul Național de Statistică a format un grup de lucru intern, care și-a propus pentru anul 2017 să identifice necesitățile pentru desfășurarea următorului recensământ și să elaboreze metodologia și proiectul Planului de acțiuni pentru organizarea acestuia.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău