Ședința Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene va fi organizată în toamnă la Odesa

  • 15 Mai 2017 08:18
Ședința Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene va fi organizată în toamnă la Odesa

Ședința Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene pentru colaborare comercial-economică, în cadrul căreia urmează a fi discutate aspectele cooperării dintre Republica Moldova și Ucraina va fi organizată în toamnă la Odesa.

Decizia a fost luată de co-peședinții Comisiei, viceprim-ministrul Repubicii Moldova, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, și prim-viceprim-ministrul Ucrainei, ministrul Dezvoltării Economice și Comerțului, Stepan Kubiv, în timpul întrevederii de la Beijing, China, în cadrul ”Belt and Road Forum for International Cooperation”.

Cei doi oficiali au discutat despre evoluțiile comercial-economice, precum și despre posibilitățile extinderii acestora prin realizarea unor proiecte investiționale comune cu atragerea atât a companiilor din Republica Moldova și Ucraina, cât și din alte state.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei în 2016 schimburile comerciale între Ucraina și Republica Moldova au crescut cu 4 la sută. Totodată datele statistice arată că  în primele două luni  ale acestui an,  comparativ cu perioada similară a anului trecut, volumul schimburilor comerciale dintre Republica Moldova și Ucraina a crescut cu 18,2%, iar exporturile moldovenești majorându-se cu circa 5 la sută.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău