Securitatea egipteană a ucis 40 de militanți în trei operațiuni separate desfășurate în Sinaiul de Nord și Giza

  • 29 Decembrie 2018 12:24
Securitatea egipteană a ucis 40 de militanți în trei operațiuni separate desfășurate în Sinaiul de Nord și Giza

Forțele de securitate egiptene au ucis 40 de suspecți militanți în trei incidente separate în Sinaiul de Nord și Giza, a anunțat sâmbătă Ministerul egiptean de Interne, la o zi după ce un autocar cu turiști vietnamezi a fost lovit de o explozie în Giza, incident soldat cu patru morți.

Ministerul egiptean de Interne nu a precizat dacă suspecții militanți aveau vreo legătură cu incidentul produs vineri, însă a menționat că forțele sale au ucis 30 de persoane în timpul unor raiduri efectuate în ascunzători unde "elemente teroriste" plănuiau comiterea mai multor atacuri ce vizau instituții ale statului și industria de turism egipteană.

Forțele egiptene de securitate au ucis, de asemenea, zece suspecți militanți în Sinaiul de Nord, unde autoritățile egiptene luptă împotriva insurgenței conduse de autointitulata grupare Stat Islamic (ISIS).

Agenția oficială de știri MENA a informat că suspecții au fost uciși în timpul unor schimburi de focuri. Ministerul nu a furnizat detalii legate de identitatea suspecților uciși și nici dacă în rândul forțelor de securitate egiptene s-au înregistrat victime sau răniți, însă s-a precizat că cele trei raiduri s-au desfășurat simultan.

Ministerul a publicat fotografii cu trupurile neînsuflețite, având însă fețele acoperite, cu arme de asalt și puști alături. Trei turiști vietnamezi și un ghid egiptean au fost uciși vineri, iar alte zece persoane rănite în urma unei explozii care a lovit autocarul aflat la doar 4 km distanță de piramidele Giza.

Armata egipteană și poliția au lansat în luna februarie o amplă campanie împotriva grupurilor militante islamiste, vizând Peninsula Sinai, regiunile sudice și zona de frontieră cu Libia. Guvernul egiptean anunță că lupta împotriva militanților islamiști este prioritară în contextul în care se depun eforturi pentru readucerea stabilității în țară, după mai mulți ani de tulburări apărute în urma protestelor din timpul "Primăverii Arabe" din 2011.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău