Securitatea de la Tiraspol prevestește dezordini în masă în R.Moldova și le recomandă transnistrenilor să stea acasă

  • 19 Septembrie 2017 14:48
Securitatea de la Tiraspol prevestește dezordini în masă în R.Moldova și le recomandă transnistrenilor să stea acasă

Regimul separatist din Transnistria susține că acțiunile de protest programate să se desfășoare la sfârșitul acestei săptămâni în mai multe localități din Republica Moldova ar putea degenera în dezordini în masă. În legătură cu aceasta, așa-numitul minister al securității de la Tiraspol le recomandă locuitorilor din regiune „să evite călătoriile” pe malul drept al Nistrului între 23 și 25 septembrie.

Forțele de securitate de la Tiraspol „le amintesc” locuitorilor din Transnistria că „în Moldova se desfășoară acțiuni politice de protest”, transmite agenția oficială „Novosti PMR”.

„Ca urmare a ciocnirilor dintre demonstranți și reprezentanții forțelor de ordine există victime. Pe 23, 24 și 25 septembrie 2017 în mai multe orașe din Moldova este planificată desfășurarea unor manifestații masive, care ar putea degenera în dezordini în masă”, mai afirmă sursa citată.

Drept urmare, locuitorilor din regiunea transnistreană le este „recomandat să se abțină” de la călătorii pe malul drept „în perioada indicată”.

Vom aminti că acțiuni de protest au fost anunțate de președintele Igor Dodon și susținute de PSRM pe data de 24 septembrie, în ziua în care ar fi urmat să se desfășoare un referendum consultativ inițiat de el, însă invalidat de Curtea Constituțională. Mitingurile și marșurile în sprijinul inițiativelor prezidențiale vor avea loc pe 24 septembrie în trei orașe – la Bălți, Anenii Noi și Cahul.

Totodată, Platforma „Demnitate și Adevăr” împreună cu Partidul Acțiune și Solidaritate, care au manifestat duminica trecută în fața postului național de televiziune, au anunțat că vor relua protestul, tot duminica pe 24 septembrie, dacă guvernarea și conducerea televiziunii nu vor accepta revendicarea lor de a oferi opoziției un ceas de emisie în direct pe săptămână.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău