Securitate sporită la cimitirul din Moscova unde va fi înmormântat vineri Alexei Navalnîi

  • 01 Martie 10:08
Securitate sporită la cimitirul din Moscova unde va fi înmormântat vineri Alexei Navalnîi

Securitatea a fost sporită la cimitirul Borisov din Moscova, unde politicianul de opoziție, Alexei Navalnîi, urmează să fie înmormântat vineri, 1 martie.

În apropierea cimitirului și a unei stații de metrou din zonă au fost înființate mai multe puncte de poliție. Pe fiecare stâlp de iluminat din jurul cimitirului au fost instalate camere video de securitate, scrie Europa Liberă.

Intrarea în cimitir a fost, de asemenea, strict restricționată.

Vineri, în cimitir, oamenii au voie să intre numai cu un act de identitate, pe care îl vor arăta poliției. Cei care vor să participe la înmormântare trebuie să spună care este scopul vizitei. Poliția va cerceta bunurile personale, justificând acest lucru prin „prevenirea operațiunilor teroriste”.

Slujba de rămas-bun pentru Navalnîi va avea loc în Biserica Icoanei Maicii Domnului „Alină-mi durerile” din cartierul Marino din sud-estul Moscovei, unde a locuit politicianul. După aceasta, Navalnîi va fi îngropat în cimitirul Borisov.

Echipa lui Navalnîi anunțase joi că nu a găsit o firmă de pompe funebre dispusă să se ocupe de înmormântare, asemenea companii primind telefoane „de sus”, de amenințare.

Nu este limpede nici dacă preotul bisericii din cartierul lui Navalnîi va rosti vreun cuvânt despre el, cum se face uneori, dar nu întotdeauna, la înmormântările creștin-ortodoxe.

Disidentul a fost ateist mult timp, dar în ultimii ani s-a apropiat de credință, după propriile mărturisiri, pentru că așa „totul este mai ușor”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău