Securitate la Ierusalim: Liga Arabă avertizează Israelul că 'se joacă cu focul'

  • 23 Iulie 2017 18:00
Securitate la Ierusalim: Liga Arabă avertizează Israelul că 'se joacă cu focul'

Secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, a avertizat duminică Israelul că 'se joacă cu focul' prin impunerea de noi măsuri de securitate la intrările către Esplanada Moscheilor din Ierusalim, transmite AFP.

''Al-Qods este o linie roșie. Niciun arab și niciun musulman nu vor accepta să se aducă atingere locurilor lor sfinte'', a afirmat Aboul Gheit într-un comunicat.

El a denunțat 'spiritul de aventură' al guvernului israelian care dorește să provoace o 'gravă criză cu lumea arabă și musulmană'.

Cinci palestinieni au fost uciși începând de vineri la Ierusalim și în Cisiordania în timpul violențelor între forțele israeliene și manifestanții palestinieni care protestau contra noilor măsuri de securitate de la Esplanada Moscheilor din Ierusalimul de Est. Violențele au izbucnit după slujba săptămânală a musulmanilor în apropierea Orașului Vechi din Ierusalimul de Est, în contextul în care Israelul a interzis accesul bărbaților palestinieni în vârstă de sub 50 ani, pe fondul sporirii tensiunilor în ultima săptămână. 

În cursul zilei de vineri, trei israelieni au fost uciși de un palestinian înarmat cu un cuțit în locuința lor din colonia evreiască Halamish, la nord de Ramallah.

Palestinienii denunță instalarea de detectoare de metale la intrările pe Esplanada Moscheilor, măsură luată după un atac comis săptămâna trecută și soldat cu moartea a doi polițiști israelieni. Atacul a fost urmat de confruntări zilnice între forțele de securitate israeliene și tineri palestinieni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău