Securiștii de la Tiraspol au reținut un polițist moldovean

  • 01 Iulie 2019 11:58
Securiștii de la Tiraspol au reținut un polițist moldovean

Angajații așa-numitului al securității de stat din stânga Nistrului (MGB) au reținut, la sfârșitul săptămânii trecute, la Tiraspol un polițist moldovean sub pretextul că acesta efectua "măsuri operaționale și de investigație în afara Zonei de Securitate".

Potrivit agenției INFOTAG, anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al MGB, Maxim Kraveț, la televiziunea locală, menționând că acesta nu este primul incident cu implicarea polițistului moldovean în Transnistria.

"Angajații MGB au obținut informații precum că unul dintre colaboratorii de poliție din RM, membru al echipei de investigare operațională în zona cu regim sporit de securitate, desfășoară activități de investigație în afara Zonei de Securitate. În același timp, el colecta informații despre angajații organelor de drept din RMN", a explicat Kraveț.

Potrivit lui, astfel de acțiuni contravin acordurilor semnate în 1992 de către Chișinău și Tiraspol, care prevăd că membrii Grupului mixt operativ de investigații își desfășoară activitatea în zona cu regim sporit de securitate (Tighina).

Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova și Biroul Politici de Reintegrare nu au comentat deocamdată cele întâmplate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău