Sectorul vitivinicol este solidar cu refugiații din Ucraina: banii acumulați din vânzarea biletelor pentru festivalul „DeVin&DeGust” au fost donați ucrainenilor de la centrul de plasament din Criuleni

  • 16 Iunie 2022 12:42
Sectorul vitivinicol este solidar cu refugiații din Ucraina: banii acumulați din vânzarea biletelor pentru festivalul „DeVin&DeGust” au fost donați ucrainenilor de la centrul de plasament din Criuleni

Aproximativ 68.000 de lei au ajuns la refugiații din Ucraina, care se află, în prezent, la Centrul de plasament din orașul Criuleni. Ajutorul material a fost acordat din partea Asociațiilor Producătoare de Vinuri cu Indicație Geografică Protejată, a companiilor producătoare de vinuri IGP și a Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV). Suma a fost acumulată din vânzarea biletelor pentru festivalul „DeVin&DeGust, unde au participat circa 1500 de vizitatori.

Evenimentul desfășurat la finele lunii mai a pus accent pe promovarea vinurilor cu Indicație Geografică Protejată (IGP) – însemn de calitate a vinurilor îmbuteliate și a avut un puternic caracter caritabil, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii. 

Astfel, banii acumulați din vânzarea biletelor au ajuns la 120 de refugiații din Ucraina, care se află, în prezent, la evidența centrului de plasament din orașul Criuleni. 65 dintre aceștia sunt găzduiți de Centrul de Plasament, care funcționează cu susținerea Asociației Obștești „Fiecare Contribuie Pentru Schimbare”, iar ceilalți cetățeni ucraineni care s-au bucurat de suportul material și ajutoarele oferite de reprezentanții sectorului vitivinicol sunt adăpostiți de familiile din regiune.

Gestul de solidaritate constituie ralierea eforturilor pentru susținerea refugiaților aflați în Republica Moldova.

Directorul interimar Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), Elizaveta BREAHNĂ a declarat:„Războiul din Ucraina are în continuare efecte negative asupra întregii industrii vitivinicole din țara noastră. Cu toate acestea, este nevoie să ne arătăm solidaritate față de vecinii noștri care și-au găsit adăpostul în țara noastră. De aceea, ne onorăm promisiunea făcută la începutul festivalului „DeVin&DeGust”, iar toți banii colectați din vânzarea biletelor au fost donați.”

Astfel, refugiații au primit medicamente și produse igienice de primă necesitate, dar și vouchere în baza cărora își vor putea achiziționa haine de la brandurile locale. La fel, a fost cumpărat și un cărucior pentru o persoană cu dizabilități care se află în centru de plasament și produse de îngrijire necesare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău