Secția Consulară a Ambasadei României la Chișinău își reia gradual activitatea

  • 14 Mai 2020 13:05
Secția Consulară a Ambasadei României la Chișinău își reia gradual activitatea

Secția Consulară a Ambasadei României la Chișinău își va relua gradual activitatea consulară, din data de 18 mai. În prima etapă, urmează a fi eliberate documentele de călătorie (pașapoarte) și documentele de stare civilă (certificate de naștere și de căsătorie) deja întocmite (cereri depuse anterior; încă nu se primesc cereri noi, decât în cazuri de urgență), transmite IPN.

Ambasada României la Chișinău menționează că, atât pentru protejarea vizitatorilor, cât și a personalului consular, este absolut necesară respectarea recomandărilor autorităților române și ale Republicii Moldova privind luarea măsurilor de protecție. Accesul va fi asigurat doar în absența simptomelor de boală – temperatură ridicată, tuse, rinoree etc. Alte condiții obligatorii sunt menținerea distanței fizice de cel puțin 1,5 m și purtarea obligatorie a măștii de protecție.


În sala de așteptare nu va fi admisă prezența a mai mult de patru persoane, în același timp, fără posibilitatea de a fi însoțite de aparținători, cu excepția minorilor.

Programul pentru eliberări este de luni până vineri, între orele 08.30 și 12.30 și 13.30 și 17.30.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,74
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău