Secția boli infecțioase de la Spitalul din Criuleni se transferă. Ministru: E într-un hal de nedescris

  • 29 Septembrie 2022 12:09
Secția boli infecțioase de la Spitalul din Criuleni se transferă. Ministru: E într-un hal de nedescris

Secția boli infecțioase de la Spitalul raional Criuleni va fi în mod de urgență transferată în alt spațiu, dacă nu – va fi pur și simplu închisă. O spune ministra sănătății, Ala Nemerenco, care a declarat că secția este într-un hal ce nu se poate de descris. În cadrul unei vizite, nu a găsit nici un pacient pentru că bolnavii au plecat să doarmă acasă, transmite IPN.

„Mă întorc dintr-o vizită neplanificată în Spitalul raional Criuleni. Seara poți vedea mai multe decât ziua. M-a întristat la culme un aspect și m-au bucurat altele. Deși per general este un spital îngrijit, cu secții renovate, medici tineri, personal calificat, spitalul are si o încărcătură de dinamită, gata de explozie. Este secția de boli infecțioase în care renumitul Hitchcock și-ar fi putut filma cele mai bune din filmele sale de groază”, a declarat ministra.

Ala Nemerenco precizează că în spital în ultimii ani s-au făcut careva renovări cu implicarea fondatorului, dar cele mai multe – cu ajutorul partenerilor din Elveția. „Însă secția boli infecțioase a rămas cumva pentru altă dată. În ce hal e nu se poate de descris… Nu am găsit niciun pacient, bolnavii au plecat să doarmă acasă probabil, așa bolnavi cum erau. De mâine secția va fi în mod de urgență transferată în alt spațiu, dacă nu – secția va fi pur și simplu închisă”, afirmă șefa Sănătății.

Ea spune că nu învinovățește medicii, ci le mulțumește că au rămas în țară și muncesc în așa condiții. „Înțelegem că resursele au fost și sunt limitate. Dar este o limită mai jos de care nu coborâm. Dacă întâlniți probleme și nu aveți soluții, veniți la Minister să vă ajutăm. Soluții totdeauna există. Astăzi de exemplu, pe loc s-a găsit. Poze nu atașez de data aceasta. Sunt de horror. Și vreau să știți că sunt pusă rău pe însănătoșirea sistemului de sănătate. Cine nu are acest obiectiv, să se dea jos din barcă. E timpul să avem spitale sănătoase pentru oamenii”, a mai spus ministra.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău