Secretarul pentru Securitate Internă al SUA a demisionat, gestul vine pe fondul unor nemulțumiri ale lui Donald Trump

  • 08 Aprilie 2019 12:03
Secretarul pentru Securitate Internă al SUA a demisionat, gestul vine pe fondul unor nemulțumiri ale lui Donald Trump

Secretarul american pentru Securitate Internă al SUA, Kirstjen Nielsen, a demisionat, iar presa americană susține că gestul vine pe fondul unor nemulțumiri ale președintelui Donald Trump față de modul în care aceasta a gestionat criza migranților de la granița cu Mexicul.

Președintele american a anunțat ieri, prin intermediul unei postări pe Twitter, că Nielsen nu va mai ocupa acest post și i-a mulțumit pentru activitatea de până acum.

Mai mulți oficiali de rang înalt au declarat pentru CNN că Nielsen a avut o întâlnire la Casa Albă cu Donald Trump, în cadrul căreia planificase să discute situația de la granița cu Mexicul și să găsească soluții pentru această problemă. Potrivit uneia dintre surse, aceasta nu ar fi plănuit, inițial, să demisioneze.

Potrivit Mediafax, președintele american și-a exprimat în mai multe rânduri nemulțumirea față de activitatea lui Nielsen, susținând că nu ar fi făcut destul pentru a securiza granița și nu ar fi făcut pași suficienți pentru înăsprirea legilor privind imigrația, mai scrie CNN.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:2,57 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău