Secretarul general al președinției franceze, inculpat pentru conflict ilegal de interese

  • 03 Octombrie 2022 19:49
Secretarul general al președinției franceze, inculpat pentru conflict ilegal de interese

Primul colaborator al președintelui francez Emmanuel Macron, secretarul general al președinției Alexis Kohler, a fost inculpat pentru conflict ilegal de interese în ancheta referitoare la legăturile sale cu armatorul MSC, a anunțat luni procurorul în acest caz, relatează AFP.

Alexis Kohler a fost de asemenea plasat sub statutul de martor asistat pentru trafic de influență în acest dosar în care sunt investigate legăturile sale familiale și profesionale cu compania italo-elvețiană MSC, fondată și condusă de verii mamei sale, familia Aponte, a mai precizat procurorul Jean-François Bohnert, din cadrul Parchetului Național Financiar (PNF), care este unitatea anti-corupție a justiției franceze.

Numărul doi al Palatului Eysee, inculpat în acest dosar pe 23 septembrie, ''contestă cu putere că ar fi comis vreun delict'', a declarat avocatul lui Kohler.

''Fără a fi luate în considerație în acest stadiu numeroase elemente obiective împotriva actului de acuzare, Alexis Kohler a fost pus sub statutul de investigat (inculpat) pentru conflict ilegal de interese pentru fapte care ar putea data din urmă cu mai mult de zece ani'', mai susține avocatul.

''Continuarea procedurii, la care el are de acum înainte acces (...), îi va permite să-și demonstreze nevinovăția'', a asigurat acesta, transmite agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău