Secretarul general al ONU: Lupta împotriva încălzirii climatice „nu poate fi oprită”

  • 02 Iunie 2017 17:34
Secretarul general al ONU: Lupta împotriva încălzirii climatice „nu poate fi oprită”

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a afirmat vineri că lupta împotriva încălzirii climatice ''nu poate fi oprită'' și a făcut apel la toate țările ''să rămână angajate'' față de acordul de la Paris, în pofida anunțului președintelui american Donald Trump privind retragerea SUA din acord, relatează AFP.

''Schimbările climatice nu pot fi negate și reprezintă una dintre cele mai puternice amenințări din lume în prezent și pentru viitorul planetei noastre. Pe de altă parte, nu se poate opri acțiunea referitoare la climat și fac apel la țările din lumea întreagă să mențină direcția, să rămână angajate față de acordul de la Paris, în beneficiul tuturor'', a declarat Guterres presei pe marginea Forumului internațional de la Sank Petersburg (nord-vestul Rusiei).

''Referitor la societatea americană, sunt profund convins că SUA, orașele, mediul de afaceri, societatea civilă vor rămâne angajate și vor paria pe economia verde, deoarece aceasta este economia viitorului'', a adăugat el.

''Cei care vor paria pe acordul de la Paris, pe economia verde vor fi cei care vor avea un rol preponderent în economia sec. al XXI-lea'', a conchis secretarul general al ONU.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău