Secretarul general al NATO: Rusia ar putea încerca să fabrice un pretext pentru a invada Ucraina

  • 17 Februarie 2022 15:00
Secretarul general al NATO: Rusia ar putea încerca să fabrice un pretext pentru a invada Ucraina

NATO este îngrijorată că Rusia ar putea încerca să creeze un pretext pentru o invazie în Ucraina, a afirmat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, comentând informațiile privind bombardamente peste linia armistițiului din regiunea Donbas din estul Ucrainei, opinie împărtășită și de ministrul britanic de Externe, Liz Truss, relatează Reuters.

"Suntem îngrijorați că Rusia încearcă să fabrice un pretext pentru un atac armat împotriva Ucrainei. Intențiile Rusiei încă nu sunt clare", a declarat șeful NATO presei, după o reuniune de două zile a miniștrilor Apărării din Alianță la sediul de la Bruxelles, scrie Agerpres.

De asemenea, Stoltenberg a mai atras atenția că Rusia are tot ce îi trebuie pentru a lansa o invazie la scară largă și rapidă în Ucraina.

"Au suficiente trupe, suficiente capabilități pentru a lansa o invazie deplină a Ucrainei în timp scurt sau fără o perioadă de atenționare", a precizat el.

"De aceea situația este atât de periculoasă", a adăugat Stoltenberg.

La rândul său, șefa diplomației britanice, Liz Truss, a declarat că guvernul rus încearcă să fabrice un pretext să invadeze Ucraina prin presupuse informații despre o activitatea neobișnuită a forțelor ucrainene.

"Relatările despre o presupusă activitate militară neobișnuită din partea Ucrainei în Donbas sunt o încercare ostentativă a guvernului rus de a fabrica pretexte pentru o invazie. Face parte din strategiile Kremlinului", a scris ea pe Twitter.

Liz Truss a adăugat că Marea Britanie "va continua să denunțe campania de dezinformate a Rusiei".

Separatiștii susținuți de Rusia din estul Ucrainei au acuzat joi forțele guvernamentale că au deschis focul asupra teritoriului lor de patru ori în ultimele 24 de ore și au precizat că încearcă să stabilească dacă există răniți sau morți.

Marți, președintele rus Vladimir Putin a spus că Moscova nu își dorește un război în Europa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău