Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: Zidul Berlinului a fost ''o cicatrice pe fața Europei''

  • 06 Noiembrie 2019 19:33
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: Zidul Berlinului a fost ''o cicatrice pe fața Europei''

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a salutat miercuri evenimentele de acum 30 de ani care au culminat cu dărâmarea Zidului Berlinului, transmite Reuters, prelut de Agerpres.

Înainte de a pleca spre capitala Germaniei, unde va participa la ceremoniile aniversare, Stoltenberg a spus că Zidul Berlinului, care "a încercat să țină înăuntru oamenii cu ajutorul turnurilor cu santinele înarmate și al câinilor de pază", a fost "o cicatrice pe fața Europei".

Vorbind alături de ambasadorul german la NATO Hans-Dieter Lucas, în fața unui fragment din zid amplasat în fața sediului Alianței din Bruxelles, secretarul general a apreciat că "libertatea, democrația și demnitatea umană, aceleași valori care ne unesc astăzi, au inspirat oameni obișnuiți, acum 30 de ani, să realizeze ceva extraordinar".

Rămășițele Zidului Berlinului ne reamintesc "să nu considerăm niciodată libertatea și democrația ca un dat", a avertizat Stoltenberg.

Oficialul NATO urmează să ajungă în Germania miercuri seara, pentru o vizită de trei zile în programul căreia sunt prevăzute întâlniri cu președintele Frank-Walter Steinmeier, cu cancelarul Angela Merkel, cu ministrul de externe, Heiko Maas, cu ministrul apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, și cu parlamentari germani.

Stoltenberg va fi decorat cu medalia Manfred Woerner a Ministerului apărării, pentru contribuțiile sale la NATO; decorația poartă numele unuia din predecesorii săi la conducerea Alianței Nord-Atlantice, fost ministru german al apărării. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău