Secretarul general al NATO a cerut Rusiei să-și accepte responsabilitatea pentru doborârea avionului malaezian deasupra Ucrainei

  • 29 Mai 2018 09:20
Secretarul general al NATO a cerut Rusiei să-și accepte responsabilitatea pentru doborârea avionului malaezian deasupra Ucrainei

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a criticat din nou Rusia în timpul unei vizite în Polonia, repetând apelul ca Moscova să-și accepte responsabilitatea pentru doborârea, în 2014, a unui avion al Malaysia Airlines deasupra Ucrainei, relatează Rador.

Olanda și Austria au acuzat Rusia de doborârea zborului MH17 după ce o echipă de anchetatori internaționali au descoperit că sistemul antiaerian Buk utilizat pentru a lovi avionul îi aparținea Rusiei. 

Stoltenberg, invocând amestecul Rusiei în alegeri, atacuri cibernetice și folosirea forței militare împotriva țărilor vecine, a spus că această Rusie "mai hotărâtă" este una dintre cele mai mari provocări de securitate pentru statele NATO. 

Secretarul general i-a asigurat pe delegații de la Adunarea Parlamentară a NATO - desfășurată la Varșovia - că Alianța va răspunde la această provocare cu o combinație de disuasiune și dialog politic.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău