Secretarul General al NATO a cerut Germaniei să-și majoreze cheltuielile în domeniul apărării

  • 08 Iulie 2018 16:49
Secretarul General al NATO a cerut Germaniei să-și majoreze cheltuielile în domeniul apărării

Secretarul General al Alianței Atlanticului de Nord, Jens Stoltenberg, a făcut apel Germaniei să își majoreze cheltuielile în domeniul apărării, după ce președintele american Donald Trump a reluat criticile la adresa unora dintre aliații NATO din Europa, relatează site-ul agenției Dpa.

Înt-un interviu acord, duminică, publicației Bild am Sonntag, înainte de summitul NATO, Stoltenberg a lăudat angajamentul Germaniei de a majora contribuțiile în domeniul apărării, însă a adăugat că se așteaptă ca Germania să mărească și mai mult bugetul.

Stoltenberg a reiterat faptul că membrii NATO și-au luat angajamentul de a aloca 2% din PIB apărării, obiectiv ce trebuie îndeplinit până în anul 2024.

Cancelarul german Angela Merkel a anunțat că Germania va majora cheltuielile în domeniul apărării, însă nu a menționat dacă obiectivul de 2% din PIB va fi atins. Statisticile au arătat o creștere inițială de 1,5%.

Stoltenberg a afirmat că "1,5% nu este egal cu 2%", deși se așteaptă ca Germania să îndeplinească acest obiectiv în curând.

Donald Trump a criticat în repetate rânduri aliații europeni, în special Germania, susținând că aceștia trebuie să aloce sume mai mari pentru apărare.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău