Secretarul de stat în cadrul MAEIE, Ruslan Bolbocean, a reiterat, în cadrul vizitei la Moscova, poziția R.Moldova cu privire la necesitatea retragerii trupelor și munițiilor ruse din stânga Nistrului

  • 20 Ianuarie 2022 12:55
Secretarul de stat în cadrul MAEIE, Ruslan Bolbocean, a reiterat, în cadrul vizitei la Moscova, poziția R.Moldova cu privire la necesitatea retragerii trupelor și munițiilor ruse din stânga Nistrului

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Ruslan Bolbocean, a confirmat poziția Republicii Moldova cu privire la "necesitatea reluării procesului de retragere a trupelor ruse staționate în regiunea transnistreană și de distrugere a munițiilor depozitate în depozitele militare de la Cobasna". După cum a comunicat serviciul de presă al MAEIE pentru Infotag, acesta a făcut declarația ieri, la o întâlnire la Moscova cu ministrul rus de externe, Andrei Rudenko, și ministrul adjunct al dezvoltării economice, Dmitri Volvaci.

Potrivit sursei, în contextul dezvoltării dialogului dintre ministerele de externe, a avut loc un schimb de opinii cu privire la starea actuală și perspectivele de dezvoltare a cooperării dintre Republica Moldova și Federația Rusă în domenii de interes comun. Interlocutorii au discutat o serie de subiecte legate de acțiunile bilaterale planificate pentru perioada următoare, inclusiv organizarea celei de-a 17-a reuniuni a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse de cooperare economică. În cadrul întâlnirii au fost abordate diverse aspecte ale procesului de pregătire a acestei întâlniri, acordându-se o atenție deosebită cooperării în economie și energie.

Referitor la cooperarea socială și umanitară, părțile au discutat despre necesitatea de a examina posibilitatea semnării, în viitorul apropiat, a unui acord de protecție socială. Un subiect special de discuție a fost soluționarea conflictului transnistrean, iar părțile s-au pronunțat în favoarea organizării unei noi runde de negocieri în formatul "5+2", conform sursei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău