Secretarul de Stat al SUA Bridget Brink, va efectua o vizită de trei zile la Chișinău

  • 06 Martie 2018 17:45
Secretarul de Stat al SUA Bridget Brink, va efectua o vizită de trei zile la Chișinău

Asistentul adjunct al Secretarului de Stat al SUA Bridget Brink, efectuează o vizită la Chișinău în perioada 6-8 martie pentru a susține parcursul european ales de Republica Moldova și pentru a încuraja implementarea reformelor-cheie necesare pentru atingerea acestui obiectiv, potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA la Chișinău.

În timpul vizitei, Bridget Brink se va întâlni cu oficiali ai guvernului, reprezentanți ai societății civile și lideri politici din opoziție. În calitate de Reprezentant Special al Statelor Unite în cadrul negocierilor 5 + 2, Asistentul adjunct al Secretarului de Stat Brink va îndemna Moldova să continue progresul în negocierile privind reglementarea transnistreană.

Bridget Brink s-a mai aflat la Chișinău în decembrie 2016. Atunci ea a încurajat Guvernul să continue reformarea sistemului de justiție, să sporească eforturile în lupta cu corupția și traficul de ființe umane și să asigure mai multă transparență în administrarea publică.

În mai, anul trecut, liderul PDM aflat în vizită în SUA s-a întâlnit cu oficialul american, iar recent și președinta PAS Maia Sandu a avut o discuție cu Bridget Brink la Washington.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău