Secretarul de stat Adriana Cazacu participă la ECW's High-Level Financing Conference

  • 17 Februarie 2023 09:44
Secretarul de stat Adriana Cazacu participă la ECW's High-Level Financing Conference

În perioada 16-17 februarie, la Geneva, se desfășoară o conferință de nivel înalt, la care participă peste 700 de delegați din întreaga lume: reprezentanți ai autorităților centrale în domeniul educației, ai organizațiilor internaționale, ai societății civile, precum și donatori, filantropi, anunță Ministerul Educației.

Participanții s-au întrunit pentru a discuta intervențiile necesare drept răspuns la multiplele crize cu care se confruntă educația în prezent.

În întreaga lume, circa 222 de milioane de copii și adolescenți sunt afectați de ororile războiului, ale calamităților naturale, precum și ale strămutării forțate, astfel fiind privați de dreptul lor fundamental - dreptul la educație.

Republica Moldova a fost reprezentată la forul dat de Ministerul Educației și Cercetării și UNICEF Moldova. Secretarul de stat Adriana Cazacu, în alocuțiunea sa, a comunicat despre felul în care țara noastră înfruntă crizele prelungite, despre modalitățile de remediere a consecințelor COVID 19, dar și despre gestionarea crizei refugiaților.

Adriana Cazacu a menționat faptul că educația are prioritate, iar sarcina autorităților este de a se asigura că adolescenții, copiii, studenții nu ratează procesul educațional în situații de criză. Guvernul, împreună cu partenerii de dezvoltare și societatea civilă, sprijină oportunitățile continue de învățare formală și non-formală, precum și programele de dezvoltare a competențelor și învățarea alternativă prin STEAM, inovarea socială și exprimarea.

De menționat că organizația internațională Education Cannot Wait a acordat Republicii Moldova în anul 2022 o finanțare de 1,5 milioane USD printr-un prim răspuns de urgență, pentru îmbunătățirea calității educației echitabile, incluzive și sigure pentru copiii aflați în dificultate.

Education Cannot Wait, Fondul global al ONU pentru educație în situații de urgență și crize prelungite a fost constituit pentru a susține copiii aflați în dificultate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,06 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău