Secretarul Consiliului Bubuieci a fost reținut într-un dosar de corupție

  • 07 Decembrie 2017 11:25
Secretarul Consiliului Bubuieci a fost reținut într-un dosar de corupție

Secretarul Consiliului local Bubuieci și un posibil complice de-al său au fost reținuți pentru 72 de ore într-un dosar de corupție. Aceștia sunt bănuiți că ar fi deposedat administrația publică locală de patru terenuri pentru construcție, cauzând un prejudiciu de aproximativ un milion de lei, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție (CNA), secretarul Consiliului ar fi identificat patru loturi, care aparțineau Primăriei și care urmau a fi repartizate unor localnici. Urmărind scopul înstrăinării acestora, secretarul, împreună cu alți complici, ar fi căutat persoane din alte localități, numele și prenumele cărora corespundea cu datele de identificare ale adevăraților solicitanți de terenuri incluși pe lista pentru obținerea loturilor pentru construcție.

După ce au intrat în posesia loturilor, beneficiarii ar fi făcut procuri generale pe numele secretarului Consiliului, iar ulterior acesta le-ar fi vândut unor terți. Suma cadastrală a bunurilor menționate este de peste 700 de mii de lei.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei implicați riscă amendă de până la 2350 de unități convenționale sau închisoare de la doi la șase ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la cinci la zece ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău