Secretara generală adjunctă Ana Luca a participat la deschiderea conferinței privind statul de drept și reziliența economică în contextul aderării Rep.Moldova la Uniunea Europeană

  • 17 Mai 14:17
Secretara generală adjunctă Ana Luca a participat la deschiderea conferinței privind statul de drept și reziliența economică în contextul aderării Rep.Moldova la Uniunea Europeană

Universitatea de Stat din Moldova a găzduit conferința științifică internațională privind statul de drept și reziliența economică în contextul aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Evenimentul, care a avut loc ieri, 16 mai, a reunit invitați care au discutat diverse aspecte legate de importanța reformelor economice și juridice necesare pentru integrarea europeană a țării. Participanții au evidențiat, de asemenea, provocările și oportunitățile pe care le întâmpină Republica Moldova în acest proces complex, transmite Ministerul Finanțelor.

În cuvântul său de deschidere, secretara general adjunctă Ana Luca, în calitate de reprezentant al Ministerului Finanțelor, a împărtășit principalele realizări ale instituției în această perioadă destul de importantă pentru Republica Moldova.

„Ministerul Finanțelor rămâne a fi un pilon fundamental în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. Printre realizările notabile ale Ministerului Finanțelor în contextul aderării la UE se numără: dezvoltarea Strategiei de management al finanțelor publice pentru perioada 2023-2030, pregătirea dosarului pentru aderarea la Zona Unică de Plăți în Euro, liberalizarea graduală a circulației capitalului și implementarea noului Cod Vamal”, a spus secretarul general adjunct Ana Luca.

Totodată, dna Luca a subliniat faptul că aderarea la UE reprezintă nu doar un scop, ci și o oportunitate de a întări statul de drept și reziliența economică a țării, iar progresele realizate au un impact major asupra economiei și asupra cetățenilor Republicii Moldova.

În acest context, Ministerul Finanțelor continuă să implementeze reforme și să se alinieze cerințelor și standardelor europene, contribuind activ la atingerea obiectivelor de aderare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
25
Mon
22
Tue
19
Wed
22
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău