Sechestru de peste 3 milioane de lei în dosarul celor 31 de autobuze. Detalii noi despre perchezițiile efectuate (ZDG)

  • 14 Noiembrie 2019 10:44
Sechestru de peste 3 milioane de lei în dosarul celor 31 de autobuze. Detalii noi despre perchezițiile efectuate (ZDG)

Procurorii anunță că a fost aplicat sechestru în sumă de peste 3 milioane lei, în cazul licitației privind achiziționarea celor 31 de autobuze de model „Isuzu” pentru Parcul Urban de Autobuze din Chișinău. Perchezițiile au fost efectuate la 5 noiembrie, curent, scrie Ziarul de Gardă.

Totodată, potrivit procurorilor, în cadrul cauzei penale, 4 persoane au statut de bănuit.

„Sechestrul a fost aplicat asupra bunurilor mobile și imobile (automobile de lux, apartamente), care aparțin bănuiților în cauza penală privind licitația în dosarul achiziționării unui număr de 31 de autobuze de model „Isuzu” pentru acest parc de autobuze. La etapa curentă a investigațiilor, bănuiții sunt patru la număr, care ar fi comis faptele pentru care sunt cercetați în exercițiul unor funcții de decizie în administrația publică ”, potrivit procurorilor.

Totodată, Direcția Generală urmărire penală a IGP al MAI a pornit urmărirea penală pentru comiterea infracțiunii de spălare a banilor în proporții deosebit de mari.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă o amendă în mărime de până la 117.500 lei sau pedeapsă cu închisoare de până la 5 ani, în ambele cazuri cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, cu amendă, aplicată persoanei juridice, de până la 550.000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Sursa:Ziarul de Gardă

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău