Sebastian Burduja, aviz pozitiv ca ministru al energiei: România se confruntă cu o „trilemă energetică”. Avem și datoria să ținem lumina aprinsă în R. Moldova

  • 14 Iunie 2023 13:56
Sebastian Burduja, aviz pozitiv ca ministru al energiei: România se confruntă cu o „trilemă energetică”. Avem și datoria să ținem lumina aprinsă în R. Moldova

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Energiei, Sebastian Burduja, a primit miercuri aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului, transmite caleaeuropeana.ro.

Membrii comisiilor de specialitate au avizat nominalizarea lui Burduja pentru portofoliul de la Energie cu 38 voturi „pentru”, 17 voturi „împotrivă” și nicio abținere.

În cadrul audierii sale în Parlament, Sebastian Burduja a subliniat că România se confruntă cu o „trilemă energetică”, referindu-se la trei deziderate: România sigură, din perspectiva securității energetice, România verde, din perspectiva energiei curate, și România competitivă, cu un preț al energiei cât mai redus.

„În ceea ce privește securitatea energetică, România are principala datorie de a-și asigura securitatea energetică pentru cetățenii ei. Și asta este un deziderat cu atât mai important în contextul actual geopolitic, de securitate”, a subliniat el.

În același timp, a arătat Burduja, România are o datorie față de Republica Moldova și România și-a îndeplinit-o în perioada recentă.

„Ca să citez unul dintre oficialii Republicii Moldova recent a spus că România a ținut lumina aprinsă în Republica Moldova. Acesta nu este deloc puțin lucru și trebuie să continuăm să-i ajutăm pe frații noștri de peste Prut”, a punctat noul ministru al energiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău