Se întorc mamuții ?

  • 26 Martie 2015 18:13
Se întorc mamuții ?

Genele unui mamut lânos înghețat au fost prelevate și introduse în genomul unui elefant asiatic de o echipă de cercetatori condusă de George Church de la Universitatea Harvard.

Ei au îmbinat genele pentru urechile mici ale mamuților, grăsimea subcutanată, lungimea părului și culoarea acestuia în ADN-ul celulelor pielii de elefant asiatic prin intermediul unor culturi de țesuturi. Este pentru prima dată, de la dispariția acestor animale, în urmă cu aproximativ 4000 de ani, când genele de mamut au fost funcționale.
 
"Doar a face o schimbare de ADN nu este totuși semnificativ. Vrem să citească fenotipuri", a spus Church. Deci, va fi capabilă echipa de la Harvard, de a extrage genele de mamut pentru a deveni tesuturi specializate care să se comporte în mod corespunzător?
 
Pantece artificiale ar putea fi eventual dezvoltate pentru a hrăni un embrion de elefant / mamut hibrid, iar apoi un elefant care ar putea supraviețui în zonele cu climă rece.
 
Poate că într-o bună zi echipa va încerca să reînvie chiar mamuții, prin integrarea unor cantități mai mari de ADN de mamut în hibrizii astfel creați.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Românii de pretutindeni
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău