Se atestă un flux sporit de călători la frontieră, în special la Aeroportul Internațional Chișinău

  • 14 August 10:28
Se atestă un flux sporit de călători la frontieră, în special la Aeroportul Internațional Chișinău

În ultima perioadă se atestă un flux sporit de călători la frontieră, în special la Aeroportul Internațional Chișinău, unde în anumite segmente de timp, din cauza numărului mare de curse, dar și capacității limitate a infrastructurii aeroportuare, se aglomerează zona de plecări. Poliția de Frontieră precizează că angajații săi, cei ai aeroportului, dar și ai celorlalte servicii prezente sunt implicați la maximum pentru a gestiona fluxurile sporite de călători, transmite IPN.

Poliția de Frontieră precizează că a implementat măsuri speciale menite să degajeze circulația și să minimizeze timpul de așteptare. Mai exact, a majorat numărul de angajați din prima linie de control, dar și cel de angajați responsabili de menținerea securității și ordinii publice.

Menționăm că, în actualele condiții, având în vedere infrastructura existentă a aeroportului, capacitatea de procesare este de circa 700 de pasageri pe oră. În anumite segmente de timp, aceasta crește până la 1200 de oameni pe oră, mult peste capacitățile existente”, menționează instituția.

Aeroportul Internațional Chișinău rămâne cel mai solicitat punct de trecere a frontierei de stat, înregistrând zilnic peste 17 mii de traversări. Începând cu luna iunie, numărul călătorilor a crescut semnificativ datorită sezonului estival. Pentru a evita întârzierile și a trece toate procedurile de control în timp util, persoanelor le este recomandat să se prezinte la aeroport cu cel puțin trei ore înainte de zbor. De asemenea, este indicat să verifice din timp toate documentele necesare.

În ultimele zile, pe rețelele de socializare a fost distribuit un video cu o tânără care acuza că, deși a ajuns la aeroport la timp, nu a reușit să urce în avion din cauza aglomerației mari în zona de înregistrare la zbor și de trecere a controlorului. Femeia a acuzat că angajații aeroportuari nu gestionează fluxurile de călători în funcție de ora zborului, astfel încât toată lumea să ajungă la bord.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:60 %
Vint:9,77 m/s
Thu
18
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Arhivă Radio Chișinău