Se anticipează un flux sporit de transport în contextul începerii unui nou an de învățământ. Recomandările Poliției

  • 31 August 2021 16:00
Se anticipează un flux sporit de transport în contextul începerii unui nou an de învățământ. Recomandările Poliției

Mâine, 1 septembrie, se anticipează un flux sporit de transport în contextul începerii unui nou an de învățământ. Inspectoratul General al Poliției vine cu mai multe recomandări în acest sens.

Conducăorii auto sunt atenționați să atragă o atenție deosebită la trecerile pentru pietoni, în special, în preajma instituțiilor de învățământ, să acorde prioritate micilor pietoni, să respecte regulile de circulație, dar și să-și păstreze calmul în trafic.

Poliția recomandă părinților să-i învețe pe cei mici să circule numai pe trotuare, să nu stea pe bordura trotuarelor, deoarece se pot dezechilibra și cădea pe carosabil, să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri, decât prin cele special amenajate și semnalizate prin indicatoare sau marcaje rutiere și numai după ce s-au asigurat, iar la trecerile semaforizate, numai la culoarea verde a semaforului, să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor și cât mai aproape de marginea acestora, dar nu în grup, ci în rând unul după altul.

De asemenea, polițiștii îndeamnă părinții să supravegheze în permanență modul în care micii pietoni respectă regulile de deplasare pe drumul public, să aleagă locurile de joacă în spații adecvate, departe de arterele rutiere intens circulate, să le amintească mereu regulile de circulație și importanța respectării acestora, prin oferirea unor exemple de bună conduită în trafic;

Polițiștii vor fi prezenți, în adiacentul instituțiilor școlare și preșcolare de învățământ.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău