Scumpirea carburanților scoate oamenii în stradă. O acțiune de protest este anunțată pentru mâine

  • 16 Mai 2019 16:25
Scumpirea carburanților scoate oamenii în stradă. O acțiune de protest este anunțată pentru mâine

Activiștii civici și șoferii moldoveni vor desfășura vineri o acțiune de protest împotriva majorării prețurilor la carburanți în Moldova.

Apelul a venit din partea asociației „Orașul Fără Maxi-Taxi”. Activiștii îndeamnă toți proprietarii de autoturisme, șoferii, dar și ceilalți cetățeni afectați de majorarea prețurilor la produsele petroliere să se alăture protestului "Sunt împotriva majorării prețului la combustibil!", care se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale, vineri, de la ora 18:00 până la 20:00.

"Doar împreună vom reuși să oprim protejarea importatorilor de produse petroliere, de către ANRE în detrimentul cetățeanului simplu", se arată în mesajul asociației. În martie 2019 a intrat în vigoare noua metodologie de calculare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.

Costul benzinei și motorinei este stabilit de operatori, ținând cont de costurile și nivelul rentabilității produselor petroliere comercializate. Atunci, ANRE și deținătorii de licențe au declarat că prețurile se vor reduce. În ajun, prețul la benzină a crescut cu aproape 10%.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău