Sculpturi de gheață amplasate pe o plajă din nord-vestul Angliei pentru a evidenția schimbările climatice

  • 31 Mai 2021 19:26
Sculpturi de gheață amplasate pe o plajă din nord-vestul Angliei pentru a evidenția schimbările climatice

Sculpturi de gheață reprezentând copii care vor fi spălate de valuri au fost amplasate pe coasta de nord-vest a Angliei pentru a atrage atenția asupra schimbărilor climatice, relatează dpa, citat de AGERPRES.

Cele 26 de sculpturi au fost instalate luni pe plaja New Brighton din Wirral, Merseyside, împreună cu un desen pe nisip de 120 de metri realizat de artiști ai "Sand In Your Eye", un grup de artiști și sculptori.

Ca parte a conceptului, realizat pentru a evidenția importanța conferinței globale privind clima COP26, 26 de copii și familiile lor au stat lângă sculpturile de gheață ținând plăcuțe cu nume ale unor lideri mondiali.

COP26 este cea de-a 26-a Conferință a ONU privind schimbările climatice care va avea loc în Glasgow în noiembrie.

"Cele 26 de sculpturi de gheață înfățișând copii reprezintă o metaforă a fragilității viitorului tinerilor noștri în fața schimbărilor climatice, precum topirea calotelor glaciare și creșterea nivelului mării, pe măsură ce sunt lovite de valuri", a declarat Claire Wardley de la "Sand In Your Eye".

Desenul pe nisip care înconjoară sculpturile de gheață conține mesajul "COP26, NET ZERO 2050, faceți un plan pentru viitorul nostru", cu desene mai mici reprezentând viitorul copiilor și a familiilor lor în interiorul literelor.

O sută de voluntari au ajutat la crearea operei de artă, finanțată de "Sand In Your Eye" și susținută de producătorul de filme Bezmond.

Sculpturile de gheață ar urma să rămână pe locul în care au fost amplasate până la ora 13:30 (12:30 GMT), când urmează să se topească după ce vor fi spălate de valuri.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău