Scriitorul spaniol Javier Sierra a câștigat premiul Planeta 2017

  • 16 Octombrie 2017 10:02
Scriitorul spaniol Javier Sierra a câștigat premiul Planeta 2017

Scriitorul spaniol Javier Sierra a fost desemnat, duminică, marele câștigător al celei de-a 66-a ediții a premiului Planeta, cea mai importantă distincție literară a lumii hispanice, pentru romanul său ''El fuego invisible'', un thriller despre semnificația Graalului, informează Agerpres.

''El fuego invisible'' a concurat cu titlul provizoriu ''La montana artificial'' și sub pseudonimul feminin Victoria Goodman, unul dintre personajele romanului.

Acest thriller tratează povestea unui lingvist care pornește într-o aventură pentru a "rezolva misterul originii cuvântului care a schimbat istoria europeană în secolul al XII-lea", Graalul.
În urma câștigării acestui premiu, Javier Sierra, un jurnalist de 46 de ani care a vândut circa 3 milioane de cărți traduse în peste 40 de limbi, va primi 601.000 de euro.

Anul acesta, 634 de romancieri au concurat pentru premiul Planeta, 193 dintre aceștia fiind din America Latină.

De-a lungul istoriei sale, premiul Planeta a încoronat vedete ale lumii literare, precum peruvianul Mario Vargas Llosa sau spaniolii Eduardo Mendoza și Manuel Vazquez Montalban, precizează sursa citată.

Planeta, cel important grup editorial din lumea hispanică, a anunțat cu câteva zile în urmă că își va muta sediul din Barcelona în urma incertitudinilor generate de referendumul pentru independența catalană care a avut loc la 1 octombrie, în ciuda faptului că acesta a fost declarat ilegal de instanțele spaniole.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău