Scriitorul Gheorghe Bâlici: ”Am publicat versuri, epigrame și parodii”

  • 14 Noiembrie 2020 15:13
Scriitorul Gheorghe Bâlici: ”Am publicat versuri, epigrame și parodii”

Poetul liric și satiric Gheorghe Bâlici, Maestru al Literaturii, a publicat în perioada pandemiei mai multe versuri, epigrame și parodii, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, Gheorghe Bâlici a menționat că poeziile, epigramele și parodiile sale au apărut în diverse ediții periodice. ”N-am reușit să editez o carte în anul curent. În schimb, volumul meu intitulat ”Tăvălugul fericirii”, editat anterior, a obținut mai multe premii în România și R. Moldova. Mă bucur că și festivalurile de satiră și umor din cele două țări mă onorează cu diverse premii”, a precizat cunoscutul umorist.

Totodată, scriitorul Gheorghe Bâlici a afirmat că în prezent susține o rubrică de parodie la un post de radio din Chișinău și, începând cu luna februarie, este angajat în calitate de reporter la un ziar di capitală. ”Pandemia nu este o sperietoare pentru mine. Sunt umorist și mă străduiesc să-mi păstrez simțul umorului. Totuși, trebuie să păstrăm toate măsurile de restricție legate de pandemia COVID-19 și să fim în pași cu timpul, cu viața noastră cea de toate zilele”, a mai spus  scriitorul.

Gheorghe Bâlici s-a născut la 3 februarie 1963, în satul Hiliuți, raionul Râșcani. În 1985, a absolvit Facultatea de Filologie a Universității de Stat din Moldova. A debutat editorial în 1991, cu placheta de versuri lirice ”Floarea din inimă”, urmată de cărțile: ”Contra bolilor de stat, poeme satirice”, (2001), ”Epigrama de dimineață” (2003), ”Cu limba de un hexametru” ( 2008), ”Coșul minim de râs”, epigrame (2009), ”Horilegiu. 50. Epigrame” (2013), ”Romanță pentru mama”, versuri” (2014) ș.a.

În 2010, lui Gheorghe Bâlici i s-a conferit titlul onorific ”Maestru al Literaturii”. Este laureat al mai multor festivaluri naționale și internaționale de satiră și umor.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău