Scoția ar vota pentru independența față de Marea Britanie, relevă ultimele sondaje

  • 05 August 2019 16:58
Scoția ar vota pentru independența față de Marea Britanie, relevă ultimele sondaje
jurnalul.antena3.ro

Potrivit ultimelor sondaje de opinie, 46% dintre scoțieni ar vota în favoarea independenței Scoției față de Marea Britanie, fiind prima dată în ultimii doi ani când o majoritate susține secesiunea.

Din cei 1019 intervievați, 46% au spus că ar vota pentru independență, iar 43% au declarat că ar vota împotriva ruperii de Marea Britanie. Dacă sunt adăugați și cei care au declarat că nu știu sau că oscilează, atunci rezultatul ar fi 52% în favoarea secesiunii și 48% împotriva ei.

Rezultatul sondajului reprezintă o trambulină pentru primul ministru scoțian, Nicola Sturgeon, dar reprezintă o dură lovitură pentru premierul britanic, Boris Johnson, care a vizitat săptămâna trecută Scoția. "Un Westminster (parlament - n.r.) fracturat înseamnă că Scoția este târâtă spre un Brexit fără acord, fără a ține cont de prețul greu pe care l-am plăti pentru pierderea locurilor de muncă și scăderea standardului de viață.

Un asemenea proiect este condus de Boris Johnson, un premier pe care nu l-a ales Scoția și care nu are mandat să rupă Scoția de Europa, generând toate prejudiciile pe care le implică acest lucru", a declarat Nicola Sturgeon. 

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău