Școlile din municipiul Chișinău nu vor avea același model de funcționare

  • 14 Iulie 2020 11:01
Școlile din municipiul Chișinău nu vor avea același model de funcționare

Instituțiile școlare din subordinea municipalității Chișinău nu vor avea același model de funcționare, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, viceprimarul Angela Cutasevici a declarat la ședința on-line a municipalității că instituțiile școlare din subordine nu vor avea același model de funcționare. Potrivit oficialului, modul de activitate a școlilor, gimnaziilor și liceelor va depinde de administrația acestor instituții. “Dincolo de implementarea proceselor de învățământ, o altă idee este evitarea îmbolnăvirilor – modul de funcționare a instituțiilor școlare depinde de numărul de elevi dar și de capacitatea instituției de a aplica măsurile de prevenire a infectării cu coronavirus”, a menționat viceprimarul. El a adăugat că este greu de uniformizat activitatea celor 132 de instituții de învățământ din subordine în condițiile în care acestea sunt frecventate de 90 de mii de elevi.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a anunțat șapte modele de funcționare a instituțiilor școlare, gimnaziale și liceale. Conform ministrului Igor Șarov, modelul 1 presupune prezența fizică a 100% de elevi la școală, modelul 2 – învățarea în două schimburi, modelul 3 – învățarea combinată, modelul 4 – învățarea de tip hibrid, pe grupe, zilnic, modelul 5 – învățarea alternantă, săptămânal, modelul 6 – învățarea la distanță de tip online și modelul 7 – învățarea mixtă.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău