Şcolile de şah din Râbniţa şi Rezina au fost renovate cu suportul UE

  • 22 Octombrie 2018 14:04
Şcolile de şah din Râbniţa şi Rezina au fost renovate cu suportul UE

Școlile de șah din Râbnița și Rezina  au fost modernizate datorită proiectului „Șahul fără frontiere”, implementat de Federația de Șah a R. Moldova, cu susţinerea Uniunii Europene.  Instituţiile şi-au reluat activitatea ieri, cu turnee la care au participat copii de pe ambele maluri ale Nistrului, transmite MOLDPRES

Investiția Uniunii Europene în acest proiect se estimează la 110 mii de euro și a fost acordată în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

„Vă felicit pentru că ați ales să jucați șah. Șahul nu este doar un joc distractiv, ci este, de asemenea, un exercițiu excelent pentru a vă ajuta creierul să se dezvolte și pentru a cultiva o serie de alte abilități importante,  care vă vor ajuta mai târziu în viață”, a menţionat la ceremonia de inaugurare Stefan Liller, reprezentant permanent adjunct PNUD Moldova.

Școala de șah din Rezina activează în incinta Liceului Teoretic „Alexandru cel Bun”,  în care învață peste 900 de copii.

Ambele școli au fost reparate, dotate cu mobilier, echipament și manuale de specialitate. Acestea sunt accesibile şi pentru persoanele cu nevoi speciale. Lecțiile de șah sunt gratuite, iar antrenorii au beneficiat de instruiri specializate.

Școlile de șah din Rezina și Râbnița se numără printre cele 80 de obiective de infrastructură renovate prin intermediul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”. Programul contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru prin implicarea liderilor locali în proiecte comune.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chişinău
0 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:5,1 m/s
Tue
2 °C
Wed
4 °C
Thu
0 °C
Fri
0 °C
Sat
1 °C

Curs oficial BNM 20 Ianuarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4428 -0.0347
USD 17.4979 0.0441
RON 4.0685 -0.0066
UAH 0.7200 -0.0035
RUB 0.2851 0.0024
Arhivă Radio Chișinău