Școală de securitate, organizată de NATO la Chișinău

  • 19 Mai 2018 13:44
Școală de securitate, organizată de NATO la Chișinău

Centrul de Informare și Documentare NATO organizează, în perioada 11-16 iunie, la Chișinău, în premieră în Republica Moldova o „Școală de securitate” pentru 30 de participanți.

Sunt eligibili să se înscrie la această școală studenții instituțiilor de învățământ superior din Moldova, reprezentanți ai societății civile, partidelor politice, care sunt interesați de subiecte legate de securitate și apărare, NATO, diplomație publică, potrivit agenției Infotag. 

Întâlnirile în cadrul ”școlii de securitate” îi vor avea ca moderatori și traineri pe diferiți experți naționali și internaționali, reprezentanți ai instituțiilor guvernamentale, societății civile și mediului academic.

Scopul proiectului este de a încuraja participarea democratică a tinerilor, de a se familiariza cu evoluțiile politice de securitate în spațiul european actual, de a dezvolta tinerilor capacitatea analitică și de gândire critică.  

Cererile de înscrierea la ”școala de securitate”, care este gratuită, pot fi depuse până pe 30 mai.

„Școala de securitate NATO și simularea procesului de luare a deciziilor NATO” este finanțată printr-un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA, cofinanțat de către Divizia Diplomație Publică a NATO.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău