Schimbări în lanț la primăria Chișinău. Foști polițiști devin șefi de direcții

  • 21 Februarie 2018 22:15
Schimbări în lanț la primăria Chișinău. Foști polițiști devin șefi de direcții

Doi șefi de întreprinderi municipale de la Chișinău, Tudor Maniv și Eliferii Haruță, pleacă din funcții. Șefului de la Autosalubritate i-a expirat contractul de muncă, iar directorul de la Spații Verzi și-a dat demisia din postul pe care l-a deținut de mai bine de 10 ani.

În același timp, Vladimir Maiduc, un fost angajat la ministerul de Interne care, potrivit Anticorupție.md, a fost cel mai generos donator al Partidului Democrat în 2016, a fost numit șef al Direcției administrative a Primăriei Chișinău, menționează TV8.

În fruntea întreprinderii Autosalubritate vine un alt fost polițist, Eugeniu Axentiev, pe timpuri șef al unui comisariat de poliție în Chișinău.

Presa scrie că, în 2001, Axentiev a lovit mortal cu mașina o fetiță de 12 ani, dar a reușit să evite pedeapsa. După accident, el a fost avansat în funcție, fiind șef al mai multor direcții din cadrul Ministerului de Interne. Axentiev a fost implicat și în mai multe scandaluri, certându-se cu fostul primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă, pentru că ar fi refuzat de nenumărate ori să-i execute ordinele.

După numirile lor în funcții, primarul interimar Silvia Radu a scris pe pagina sa de Facebook că pentru ea nu ar avea importanță partidul din care fac parte angajații, ci profesionalismul acestora.

„Cei buni rămân, ceilalți pleacă”, a scris Silvia Radu, anunțând că și Eliferie Haruță a părăsit postul de șef la Spațiile Verzi, după mai bine de 10 ani de muncă.

El nu a răspuns la telefon pentru comentarii.

De când Silvia Radu deține interimatul, alți doi șefi – unul de la direcția Transport și altul de la Educație – au fost demiși. Ea i-a mai cerut demisia lui Mihai Moldovanu, șeful Direcției Sănătate, dar și lui Iacob Capcelea, șeful Parcului Urban de Autobuze.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău