Schimbări în conducerea Moldovagaz: Consilierul prezidențial Veaceslav Negruța propus în Consiliu (Mold-street)

  • 20 Noiembrie 2021 19:20
Schimbări în conducerea Moldovagaz: Consilierul prezidențial Veaceslav Negruța propus în Consiliu (Mold-street)

Consilierul prezidențial Veaceslav Negruța a fost propus de Agenția Proprietății Publice în Consiliul de Observatori al întreprinderii moldo-ruse Moldovagaz. Informația a fost confirmată și de președintele Maia Sandu în cadrul conferinței de presă, potrivit Mold-street.com.

„Este adevărat că Guvernul l-a propus pe consilierul meu, Veaceslav Negruța, în consiliul de administrație. Nu avem încă acceptul, dar cred că este o decizie bună pentru că în această situație dificilă avem nevoie în consiliu din partea APP-ului, a unui om care este bine intenționat și va înțelege ce se întâmplă acolo. De-a lungul anilor, statul a pus oameni în acel consiliu, care au fost parte la toate mișmașurile de la Moldovagaz, acum dorim să avem oameni acolo care înteleg ce se întâmplă și care să ne informeze corect despre deciziile care se iau”, a spus Maia Sandu, notează sursa citată. 

De asemenea, președinta țării a menționat că Moldovagaz are nevoie de un audit, care va analiza ce face conducerea actuală reală și cât de bine este administrată compania, dar și pentru eliminarea cheltuielilor abuzive.

Maia Sandu a mai subliniat faptul că problemele ce țin de domeniul energetic vor fi discutate în viitor de Consiliului Suprem de Securitate (CSS) în ședințe regulate.

Veaceslav Negruța a fost ministru al Finanțelor în perioada 2009-2013, iar apoi - expert la Transparency International. În prezent este consilier pe probleme economice la președinție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău