Schimb de replici între președintele FIFA și cel al Federației germane de fotbal pe marginea organizării EURO 2024

  • 15 Septembrie 2018 10:52
Schimb de replici între președintele FIFA și cel al Federației germane de fotbal pe marginea organizării EURO 2024

Un schimb de replici a avut loc între președintele FIFA, Gianni Infantino, și cel al Federației germane de fotbal (DFB), Reinhard Grindel, pe marginea organizării turneului final al EURO 2024, pentru a cărui găzduire candidează Germania și Turcia, după o recentă întâlnire a oficialului FIFA cu președintele turc, Recep Tayyip Erdogan.

Potrivit AFP care citează Der Spiegel, Grindel i-a reproșat lui Infantino, într-o scrisoare, că în cadrul convorbirilor cu Erdogan ar fi lăudat conținutul dosarului depus de Turcia, opinând că acest lucru ar reprezenta o ingerință în procesul de selecție care poate influența decizia ce se va lua pe data de 27 septembrie.

În replică, Infantino i-a răspuns lui Grindel că este ''surprins și dezamăgit'' de tonul și conținutul scrisorii trimise.

''În primul rând, trebuie să-mi exprim surprinderea și dezamăgirea despre tonul și conținutul scrisorii dumneavoastră. Înainte de a trimite o astfel de scrisoare, aș fi găsit mai potrivit să fi avut o discuție directă, pentru a afla exact ce s-a întâmplat, pentru a evita suspiciunile bazate exclusiv pe acuzațiile din mass-media'', ar fi răspuns Infantino, potrivit Der Spiegel.

Președintele FIFA nu votează pentru desemnarea țării gazdă a EURO, însă influența sa nu este neglijabilă, notează presa germană.

UEFA va alege pe 27 septembrie, dintre Turcia și Germania, organizatoarea EURO 2024. Germania făcea figură de favorită, dar imaginea sa este afectată de acuzațiile de rasism aduse în această vară de fostul internațional Mesut Ozil împotriva DFB.

Luna trecută, președintele turc a salutat decizia jucătorului lui Arsenal de a se retrage de la națională, decizie care, potrivit șefului statului turc, "merită toate laudele", însă declarația acestuia a fost criticată dur de politicieni germani și de conducerea DFB.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău