Schimb de replici între Maia Sandu și Ion Chicu referitor la o eventuală implicare a R.Moldova în explozia din Beirut. Litvinenco: Nimeni nu poate face țara mai tare de râs decât politicienii mincinoși, incompetenți și corupți

  • 05 August 2020 18:24
Schimb de replici între Maia Sandu și Ion Chicu referitor la o eventuală implicare a R.Moldova în explozia din Beirut. Litvinenco: Nimeni nu poate face țara mai tare de râs decât politicienii mincinoși, incompetenți și corupți

Premierul Ion Chicu a venit cu o replică la comentariul făcut de liderul Partidului „Acțiune și Solidaritate” (PAS), Maia Sandu referitor la o eventuală implicare a R.Moldova în cazul deflagrației din Beirut, Liban.

„Nava Rhosus (IMO 8630344) a fost înregistrată în Registrul de Stat al Navelor la data de 23.02.2012, adică în perioada "istoriei de succes", scrisă și de această doamnă... Din 23.02.2014 nava nu mai este sub Pavilionul de Stat al Republicii Moldova, fiind radiată forțat din Registrul de Stat al Navelor al Republicii Moldova. Îndemn ipocriții, care nu scapă nici o ocazie de a tăvăli in glod și mizerie țara noastră, să aibă măcar un pic de rușine”, a declarat premierul. 

În replică, reprezentantul PAS, Sergiu Ltivinenco susține că Ion Chicu ar avea probleme cu memoria în acest cazÎn februarie 2012 (când a fost înregistrată nava sub pavilion moldovenesc) Maia Sandu era la Washington. A revenit în țară în iulie 2012 când a fost numită ministru al educației. Ministerul responsabil de registrele unde se indicau navele maritime la acel moment era cel al transporturilor. Ministru al transporturilor la momentul înregistrărării navei respective (februarie 2012) era Anatol Șalaru. Acel Anatol Șalaru care îi era șef de partid în 1998 când Ion Chicu candida la alegerile parlamentare pe listele partidului său (Partidul Reformelor condus de Mihai Ghimpu). Nimeni nu poate face țara mai tare de râs decât politicienii mincinoși, incompetenți și corupți, domnule Chicu”, a declarat deputatul PAS. 

Menționăm că Anatol Șalaru nu a venit, deocamdată, cu o reacție la aceste declarații. 

Amintim că Maia Sandu a afirmat că nava care transporta ilegal substanța explozivă a fost înregistrată sub pavilion moldovenesc. „Statul nostru a înregistrat această navă în schimbul mitei și a favorurilor. Într-o țară unde lucrurile se fac corect, unde instituțiile statului nu participă în scheme, înregistrarea unor astfel de nave ar fi fost imposibilă. Republica Moldova se află de mulți ani în lista neagră din cauza faptului că înregistrează nave ce desfășoară activități ilegale”, a declarat liderul PAS.

 

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău